Beursprognoses - Blijf aan de juiste kant van de markt!

Blijf aan de juiste kant van de markt!

U bent hier : Home » Analyses » Technische Analyse » Technische Analyse Dow Jones - negatieve divergentie

Technische Analyse Dow Jones - negatieve divergentie

Door Steven Anthonis - Technische Analyse - - Reactie toevoegen

TAdow

Steven Anthonis


Steven Anthonis Steven Anthonis is de oprichter en hoofdredacteur van Beursprognoses en de auteur van het boek Leren Traden.  Hij geeft ook regelmatig seminars en webinars in opdracht van enkele bekende brokers.  Op Beursprognoses wil hij visies van ve..

Meer over deze analist »


Vorige update schreef ik (22 april, Dow 13 029,26): "Bij een nieuw slot boven de 13 125 kunnen de highs opnieuw getest worden...". 

De Dow kon alweer opveren en ging de zone rond de 13 350 nogmaals testen. De index kon wel geen vuist maken.

DAGGRAFIEK

[NIMG_2187]

Weerstand
13 350...

Steun
13 000, lijn (a), 12 800, 12 600, 12 400, 12 200, 200 MA, 12 000, 11 600, 11 200, 11 000, 10 600,...

Vermoeide stijgende trend?
De Dow weet van geen ophouden en krabbelde weer recht vanaf de stijgende trendlijn (a). De index zette koers naar de highs rond de 13 350 maar werd daar ook teruggefloten.

De grafiek toont wel enkele waarschuwingen voor de stijgende trend. Zowel de MACD als de RSI maken een negatieve divergentie en waarschuwen dus voor een trendommekeer. De 20 en 50 MA zijn ook dicht tegen een dead cross. Dat ziet er allemaal vrij toppy uit.

Ondanks deze waarschuwingen staat er nog geen zwakte op de koersgrafiek. De index blijft boven de stijgende trendlijn en de 12 800 en er zijn nog geen steunen gebroken. Een stijgende trend is een stijgende trend tot het tegendeel bewezen is.

Eventuele herstelfases kunnen opnieuw vastlopen onder de 13 350. Zolang we onder dat laatste niveau blijven kan er nieuwe zwakte in de grafiek sluipen. Bij een slot onder de 12 800 en lijn (a) komt er meer ruimte vrij voor een neerwaartse versnelling. Daarbij kan de index de 200 MA en de steun rond de 12 200 gaan opzoeken.

Keylevels: Het eerste keylevel onder ons ligt rond de 12 800, eens daaronder kan de index verder verzwakken.

Positie: Momenteel geen positie. We overwegen wel shorts op te pakken bij een daling onder de 12 800.

Conclusie: De grafiek van de Dow toont wat waarschuwingen en suggereert toch dat de index aan het uittoppen is. Pas onder de 12 800 kan de daling versnellen.

WEEKGRAFIEK

Op de weekgrafiek zien we dat de Dow rond de highs blijft treuzelen.

[NIMG_2188]

Weerstand
13 340,...

Steun
20 MA, 12 800, 12 000, 50 MA, 11 500, 10 500, 10 000, 9500, 9000, 8500, 8000, 6500,...

Stijgend trendkanaal
De Dow beweegt in het stijgende trendkanaal dat met de blauwe lijnen gevisualiseerd werd. De steunlijn situeert zich nu rond de 11 500 punten. De index kan dus wel wat corrigeren vooraleer de langere stijgende trend wordt aangetast.

Zoals altijd: een doorbraak door een steunniveau zorgt voor neerwaarts potentieel, een doorbraak door een weerstand zorgt voor verder opwaarts potentieel.

Ik gebruik Technische Analyse als een hulpmiddel om trades te plannen en ik bescherm mijn kapitaal met Money Management technieken. Zo kan ik zelfs winstgevend zijn als ik in slechts 3 van de 10 gevallen juist zit. Technische Analyse is absoluut geen garantie op succes en foute trades horen er nu eenmaal bij. Risicobeheer is daarom ontzettend belangrijk. Wordt u boos omdat de markt niet doet wat u verwacht had? Dan handelt u emotioneel. Uw posities zijn vermoedelijk te groot voor uw account. Koelbloedigheid is belangrijk bij het traden: emoties zijn een slechte raadgever! Hoe leert u de risico's van het traden te beheersen? Hoe leert u koelbloedig en rustig handelen? Dat doe ik uit de doeken in mijn boek Leren Traden.


Steven Anthonis
Beursprognoses.com - Lerentraden.be


Lees meer analyses over Technische Analyse

Er zijn nog geen reacties!


Reactie plaatsen


Er zijn enkele fouten opgetreden:

Uw emailadres wordt nooit getoond op onze website.

3 + 2 =

Opgelet: U moet uw reactie bevestigen, dus controleer uw mailbox na dat u uw reactie hebt geplaatst.

Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Fouten opgetreden:

Nieuwe abonnees krijgen het gratis rapport "Handelen op de financiële markten: hoe enkele honderden euro's volstaan om te leren traden".

Emailhosting door YMLP
Fouten opgetreden:

U wilt een reactie melden als ongepast. Geef ons hieronder aan waarom u deze reactie ongepast vindt. Wij nemen vervolgens uw commentaar in beraad.


5 + 1 =