Beursprognoses - Blijf aan de juiste kant van de markt!

Blijf aan de juiste kant van de markt!

U bent hier : Home » Analyses » Technische Analyse » Technische Analyse AEX - zwakte blijft

Technische Analyse AEX - zwakte blijft

Door Steven Anthonis - Technische Analyse - - Reactie toevoegen

TAAEX

Steven Anthonis


Steven Anthonis Steven Anthonis is de oprichter en hoofdredacteur van Beursprognoses en de auteur van het boek Leren Traden.  Hij geeft ook regelmatig seminars en webinars in opdracht van enkele bekende brokers.  Op Beursprognoses wil hij visies van ve..

Meer over deze analist »


Vorige update schreef ik (AEX 288,77): "Een eventuele herstelfase kan uitmonden in een nieuwe lagere top onder de 310...". 

De AEX prutste de voorbije week wat rond de 290 zonder duidelijk richting te kiezen.

DAGGRAFIEK

aex250512

Weerstand
295, 300, 20 MA, 200 MA, 312, 50 MA, 327, 20 MA, 333, 337,...

Steun
290, 280, 260,...

Trend is dalend
Op de grafiek zien we een duidelijke dalende trend, een opeenvolging van lager gelegen bodems en lager gelegen toppen. De AEX maakte nieuwe dieptepunten onder de 290 en een herstel zou moeten uitmonden in een nieuwe lagere top. Aan de bovenkant zien we zo belangrijke weerstand rond de 295 en de 20 MA. Daarboven zorgen 300, 305 en 310 voor weerstand. Zolang we onder die niveaus blijven zal de trend duidelijk dalend blijven waardoor de index gaandeweg verder kan verzwakken.

Keylevels:   Het keylevel aan de bovenkant is nu de 310. Zolang we hier onder blijven zitten de beren aan het stuur.

Conclusie:   De AEX ligt er zwak bij. Een eventuele herstelfase kan uitmonden in een nieuwe lagere top onder de 310. Sell the rallies blijft het motto.

 

WEEKGRAFIEK

aexw250512

Op de weekgrafiek blijft de AEX erg zwak.

Weerstand
300, 20 MA, 50 MA, 200 MA, 340, 350, 360, 375.

Steun
260, 250, 227, 198,...

Onder 200 MA
De AEX kiest weer voor de weg naar beneden en beweegt onder de 200 MA. De AEX kan zo op zoek naar een nieuwe bodem.

Zoals altijd: een doorbraak door een steunniveau zorgt voor neerwaarts potentieel, een doorbraak door een weerstand zorgt voor verder opwaarts potentieel.

Ik gebruik Technische Analyse als een hulpmiddel om trades te plannen en ik bescherm mijn kapitaal met Money Management technieken. Zo kan ik zelfs winstgevend zijn als ik in slechts 3 van de 10 gevallen juist zit. Technische Analyse is absoluut geen garantie op succes en foute trades horen er nu eenmaal bij. Risicobeheer is daarom ontzettend belangrijk. Wordt u boos omdat de markt niet doet wat u verwacht had? Dan handelt u emotioneel. Uw posities zijn vermoedelijk te groot voor uw account. Koelbloedigheid is belangrijk bij het traden: emoties zijn een slechte raadgever! Hoe leert u de risico's van het traden te beheersen? Hoe leert u koelbloedig en rustig handelen? Dat doe ik uit de doeken in mijn boek Leren Traden.


Steven Anthonis
Beursprognoses.com - Lerentraden.be


Lees meer analyses over Technische Analyse

Er zijn nog geen reacties!


Reactie plaatsen


Er zijn enkele fouten opgetreden:

Uw emailadres wordt nooit getoond op onze website.

3 + 2 =

Opgelet: U moet uw reactie bevestigen, dus controleer uw mailbox na dat u uw reactie hebt geplaatst.

Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Fouten opgetreden:

Nieuwe abonnees krijgen het gratis rapport "Handelen op de financiële markten: hoe enkele honderden euro's volstaan om te leren traden".

Emailhosting door YMLP
Fouten opgetreden:

U wilt een reactie melden als ongepast. Geef ons hieronder aan waarom u deze reactie ongepast vindt. Wij nemen vervolgens uw commentaar in beraad.


5 + 1 =