Beursprognoses - Blijf aan de juiste kant van de markt!

Blijf aan de juiste kant van de markt!

U bent hier : Home » Analyses » Money Management » Bescherm uw vermogen!

Bescherm uw vermogen!

Door Steven Anthonis - Money Management - - Reactie toevoegen

risico

Steven Anthonis


Steven Anthonis Steven Anthonis is de oprichter en hoofdredacteur van Beursprognoses en de auteur van het boek Leren Traden.  Hij geeft ook regelmatig seminars en webinars in opdracht van enkele bekende brokers.  Op Beursprognoses wil hij visies van ve..

Meer over deze analist »


Ook op deze website zijn er heel wat services die uitpakken met gigantische rendementen. Is dat allemaal wel mogelijk? Natuurlijk! Maar al eens nagedacht over de mogelijke risico's die u hiermee loopt?

Beleggers denken graag aan de winsten die ze kunnen maken op een trade. Ze zijn hun geld al aan het tellen voor het verdiend is. Zo vergeten ze deftig na te denken over de risico's die ze lopen. En dat is jammer. Als u naar de beurs stapt, dan stelt u uw kapitaal bloot aan risico. Dat kan goed aflopen. Maar wat als u even niet oplet? Dan kan het helemaal fout lopen!

U moet uw handelskapitaal daarom optimaal beschermen. Foutieve trades mogen slechts een beperkte invloed hebben op uw kapitaal.

Wie is verantwoordelijk?
U mag doen met uw geld wat u maar wilt. Een tip gekregen over een beloftevol aandeel? Positioneer u gerust om daar van te profiteren. U moet namelijk aan niemand verantwoording afleggen als het fout loopt. Misschien wel aan uw partner... Dus wat als het moest mislopen? Dan schuift u de schuld toch af op iemand anders? Een service die u een verkeerd advies heeft gegeven, bijvoorbeeld.

Het is eigen aan beleggingsnieuwsbrieven dat ze af en toe verkeerde adviezen geven. Niemand kan de markt altijd met 100% zekerheid voorspellen. Laat u dus niets wijsmaken. Hoge rendementen zijn mogelijk, maar meestal staan daar ook grote risico's tegenover. Beleg nooit uw ganse vermogen in die ene beloftevolle tip. Wees altijd heel voorzichtig met uw kapitaal. Finaal gezien bent u trouwens zelf verantwoordelijk voor de manier waarop u met uw beleggingskapitaal omgaat.

Bepaal daarom op voorhand hoe u het hoofd zal bieden aan de tegenslagen en de verlieslatende beleggingen. Volg nooit blindelings het advies van een beleggingsnieuwsbrief, maar analyseer eerst of het advies past binnen uw trading plan en uw risico parameters. Maar hoe gaat u best om met dat risico? Lees er alles over in mijn ebook Leren Traden.

Update 18 januari 2012
Ik heb zelf de proef op de som genomen met een abonnement op Hans Schotema.
Ik volgde zijn signalen op de AEX en S&P en dat was mooi winstgevend. U kan mijn ervaringen lezen op systeemtrading.be.

Deze service werd ook heel schreeuwerig gepromoot. Eigenlijk is dit al wel een stabiele service geweest, maar ik weet natuurlijk niet wat de komende maanden gaan brengen...

Services krijgen van mij alleszins steeds het voordeel van de twijfel.
Maar iedereen moet zijn risico onder controle houden als ze zo'n service gaan volgen. Het toepassen van de eigen risicoparameters heeft dan meestal tot gevolg dat de posities wat kleiner zijn dan die van de service. De rendementen dus ook, maar met 28% rendement op enkele maanden verdien je doorgaans heel erg makkelijk het abonnementsgeld terug.


Steven Anthonis
Beursprognoses.com - Lerentraden.be


Lees meer analyses over Money Management

Er zijn nog geen reacties!


Reactie plaatsen


Er zijn enkele fouten opgetreden:

Uw emailadres wordt nooit getoond op onze website.

3 + 2 =

Opgelet: U moet uw reactie bevestigen, dus controleer uw mailbox na dat u uw reactie hebt geplaatst.

Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Fouten opgetreden:

Nieuwe abonnees krijgen het gratis rapport "Handelen op de financiële markten: hoe enkele honderden euro's volstaan om te leren traden".

Emailhosting door YMLP
Fouten opgetreden:

U wilt een reactie melden als ongepast. Geef ons hieronder aan waarom u deze reactie ongepast vindt. Wij nemen vervolgens uw commentaar in beraad.


5 + 1 =