Beursprognoses - Blijf aan de juiste kant van de markt!

Blijf aan de juiste kant van de markt!

U bent hier : Home » Analyses » Algemeen » De ultieme koorddansoefening

De ultieme koorddansoefening

Door Steven Anthonis - Algemeen - - Reactie toevoegen

saxobank

Steven Anthonis


Steven Anthonis Steven Anthonis is de oprichter en hoofdredacteur van Beursprognoses en de auteur van het boek Leren Traden.  Hij geeft ook regelmatig seminars en webinars in opdracht van enkele bekende brokers.  Op Beursprognoses wil hij visies van ve..

Meer over deze analist »


Een crisis werd voorlopig afgewend. De negatieve gevolgen van het gevoerde beleid blijven echter tastbaar.

Tenzij een geopolitieke crisis zou opkomen, voorziet Saxo Bank, de online tradingspecialist, een behoorlijk positieve economische dynamiek voor het tweede trimester van 2012. Op termijn lijkt het onvermijdelijk dat de centrale banken terug grijpen naar kwantitatieve versoepeling. Zij zullen trachten de crisis af te wenden ondanks de opeenvolgende beleidsmaatregelen die er maar niet in slagen een antwoord te bieden aan het probleem van solvabiliteit. Het geheel tegen een achtergrond van potentieel explosieve effecten van toenemende sociale – en geopolitieke spanningen.

[AD]

Volgens de analisten van Saxo Bank zal Europa onderhevig blijven aan stagnatie, de eurozone is eind vorig jaar immers in recessie getreden. Het is echter mogelijk dat de hervatting van de economische groei in de VS uiteindelijk ten goede van Europa zou komen. Azië zal van haar kant de groei blijven stimuleren via import. Als de opleving van de activiteit in de VS echter te zwak zou blijken om een verbetering van de werkgelegenheid te steunen, kan een terugkeer naar kwantitatieve versoepeling niet uitgesloten worden. In Azië zijn alle ogen gericht op China waar de verliezen uit onrendabele investeringen zich opstapelen ; toch zullen ze vroeg of laat moeten worden afgelost.

Bovendien voorziet Saxo Bank een chaotisch parcours voor grondstoffen, de geopolitieke spanningen hebben immers het onvoorspelbaar karakter van de oliemarkten verergerd. De graanprijzen zullen mogelijk oplaaien terwijl een consolidatie van het goud waarschijnlijk is voor het tweede trimester. De volatiliteit zou op de aandelenmarkten moeten terugkeren nu ze van ondersteunende maatregelen zullen beroofd worden. In die context zullen de zogenoemde renderende waarden betere prestaties boeken dan het gemiddelde. Wat de valuta betreft, is het de Australische dollar die Saxo Bank het meeste wantrouwen inspireert : AUD heeft met een vertraging van de activiteit in China het meest te verliezen en haar huidige pariteit, die reeds hoog staat ten opzichte van de Yuan, loopt het gevaar nog te verhogen naarmate de economische omstandigheden in China verslechten en dat de instroom van kapitalen slinken.

Steen Jakobsen, Chief Economist bij Saxo Bank, verklaart : “Het financiële experimenteren, gestart door de politieke beleidsvoerders, in de nasleep van het faillissement van Lehman, is nu in zijn vierde jaar en de resultaten zijn uitermate dun.”

“Centrale banken over de hele wereld zijn bezield met de drang om zoveel mogelijk geld te drukken om hun wisselkoers ten opzichte van andere landen in moeilijkheden naar beneden te trekken, wat enkel een algemene verpaupering kan veroorzaken. Uiteindelijk zal de markt moeten erkennen dat de rentevoeten hun dieptepunt hebben bereikt wanneer een einde zal worden gesteld aan de niet-conventionele maatregelen die zullen worden vervangen, voor een bijzonder lange periode, door lage rentevoeten en een anemische groei. ”


Steven Anthonis
Beursprognoses.com - Lerentraden.be


Lees meer analyses over Algemeen

Er zijn nog geen reacties!


Reactie plaatsen


Er zijn enkele fouten opgetreden:

Uw emailadres wordt nooit getoond op onze website.

3 + 2 =

Opgelet: U moet uw reactie bevestigen, dus controleer uw mailbox na dat u uw reactie hebt geplaatst.

Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Alle communicatie i.v.m. uw gegevens gebeurt over een beveiligde verbinding! Klik hier om meer te lezen over hoe wij uw gegevens beveiligen.


Fouten opgetreden:


Fouten opgetreden:

Nieuwe abonnees krijgen het gratis rapport "Handelen op de financiële markten: hoe enkele honderden euro's volstaan om te leren traden".

Emailhosting door YMLP
Fouten opgetreden:

U wilt een reactie melden als ongepast. Geef ons hieronder aan waarom u deze reactie ongepast vindt. Wij nemen vervolgens uw commentaar in beraad.


5 + 1 =