AEX is gebotst op dalende trendlijn

door Steven Anthonis geplaatst op 12 juni 2016
De AEX is afgelopen week weer duidelijk gebotst op de dalende trendlijn, waarna de index fors onderuit ging. Vooralsnog blijft het dalend trendkanaal intact.
In de vorige analyse schreef ik al dat de week grafiek zwak blijft en dat de AEX verder kon verzwakken. De AEX hield zich echter goed staande de afgelopen weken maar echte kracht zagen we toch niet.

Hiernaast op de daggrafiek is goed te zien dat de AEX gebotst is op de dalende rode trendlijn. Het is nu uitkijken of de steunzone rond de 430 de index alsnog kan opvangen. Als deze het begeeft dan kan het weer snel richting 420, 410 of zelfs lager gaan.

Op de onderstaande weekgrafiek zien we ondermeer een rood dalend trendkanaal. De 50 en 100 MA maken nu ook een dead cross en bevestigen zo de trendommekeer, waardoor een verdere verzwakking het meest waarschijnlijke scenario is. Op deze grafiek is een weekslot boven de 455 - 460 nodig om het plaatje weer helemaal op te klaren.


 
Swing beleggen in Aandelen, Opties en CFD's (Avond-seminar in Antwerpen)
Swing beleggen in Aandelen, Opties en CFD's (Avond-seminar in Antwerpen)
Analisten positief voor websitebouwer Wix
Analisten positief voor websitebouwer Wix

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.