'De olieprijs heeft de bodem nog niet bereikt'

door Slim Beleggen geplaatst op 28 januari 2016
De analisten van Credit Suisse zijn van mening dat de huidige opleving bij de olieprijs van korte duur zal zijn. Volgens hen is de kans namelijk groot dat de olieprijs de komende weken nog verder richting het zuiden zal gaan koersen.
De analisten van Credit Suisse baseren hun mening vooral op het feit dat de Iraanse olieproductie binnenkort ook weer terecht zal komen op de wereldwijde oliemarkt. En op basis van de wetten van vraag en aanbod zal de olieprijs in dat geval gaan dalen. Credit Suisse gaat er namelijk vanuit dat het aanbod de komende weken een stuk hoger zal blijven dan de vraag.

De olieprijs beschikt over nog meer neerwaarts potentieel

Op de grafiek hierboven kunnen we de verwachtingen van Credit Suisse zien. De analisten van Credit Suisse verwachten dat de olieprijs rond het midden van dit jaar een bodem zal gaan neerzetten. In het meest negatieve scenario zou de olieprijs de komende weken zelfs nog kunnen dalen richting de 25 dollar.
Maar, er is ook goed nieuws voor oliebeleggers. Credit Suisse verwacht namelijk dat de olieprijs nog dit jaar een nieuwe bodem zal gaan bereiken. Traders kunnen dus in actie gaan komen!

>> Ontdek waar de kansen voor de toekomst liggen <<
'Vertrouw stijging olie niet'
'Vertrouw stijging olie niet'
'Eerst herstel, daarna meer zwakte'
'Eerst herstel, daarna meer zwakte'

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.