Moeten we in nieuwe beursgangen investeren?

door Slim Beleggen geplaatst op 4 februari 2016
Facebook is een prachtig voorbeeld van een nieuw bedrijf dat een beursnotering kreeg op Wall Street. De reden dat Facebook een prachtig voorbeeld is, komt door het feit dat het aandeel Facebook sinds haar beursgang flink in waarde is gestegen. Zo kwam Facebook in 2012 voor 38 dollar naar de beurs en op dit moment beweegt het aandeel rond de 114 dollar.
Maar, niet alle beursgangen verlopen zo gunstig als bij Facebook het geval is en nieuwe beursgangen leveren niet altijd het gewenste effect op.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er heel veel beursgangen de afgelopen jaren zijn geweest die uiteindelijk hebben geresulteerd in een flinke daling. Het grootste gedeelte van de beursgangen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, bewegen op dit moment onder het niveau dan waarvoor ze naar de beurs kwamen.

Beleggers worden door middel van deze grafiek dus gewaarschuwd voor het feit dat het niet bij alle beursgangen even goed afloopt. Het is nog steeds noodzaak om het kaf van het koren te scheiden. Pas dan kan een belegging in een nieuwe beursgang succesvol zijn.

>> In 10 stappen maken wij van u een BEURSMILJONAIR <<
 
Dalende olieprijs, goed of slecht nieuws?
Dalende olieprijs, goed of slecht nieuws?
Netflix blijft op kopen staan
Netflix blijft op kopen staan

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.