TA - Update zilver

door Steven Anthonis geplaatst op 21 februari 2017
Het is al ruim een half jaar geleden sinds mijn laatste zilver analyse, waarin ik schreef over het uitkijken naar een hogere bodem. Die is nu mogelijk neergezet.
In augustus 2016 bewoog zilver al een tijdje rond de 20 dollar. Het zag er allemaal wat toppy uit en de kans op een terugval was groot. Ik dacht in eerste instantie aan $18 als steun en vervolgens $16. Op de bijgevoegde weekgrafiek is duidelijk te zien dat zilver in correctie modus bleef tot eind december, wanneer er opnieuw steun gevonden werd rond de 16 dollar. De rode en groene pijlen geven weer een treffend voorbeeld van de rolwisseling van steun en weerstand. De zone rond de 16 dollar zorgde eerst voor steun, daarna voor weerstand en in 2016 fungeerde de zone weer twee keer als steun.

Sinds december heeft zilver dus al een mooie stijging laten zien. Ik heb zelfs een stijgend groen trendkanaal getekend. Momenteel hangt de 200 MA boven de koers, die nu rond de 18 dollar voor behoorlijk wat weerstand zorgt. Bij een opwaartse doorbraak hiervan kunnen we weer koers zetten richting $21 en hoger.

Aan de onderkant blijft de 16 dollar dus opnieuw een belangrijke steun. Komen we daar onder, dan wordt het plaatje weer minder positief.
Hefboomproducten ook in Nederland onder vuur
Hefboomproducten ook in Nederland onder vuur
Topvorming DAX
Topvorming DAX

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.