Trade Scenario’s EUR/USD en Goud

door Stocktimer geplaatst op 30 oktober 2016
Mooie Pullback voor Short-Positie in de maak?
 

Afgelopen beursweek in een notendop

·         Nog immer divergentie indices EU vs US

·         Plotse rentestijging

·         Dow en S&P technisch in Lange Termijn Downtrend beland

·         Dit weekend Olievergadering

Het gaat al weken aan zo, Europese indexen stijgen, Amerikaanse dalen. Lastig om te bepalen welke kant het opgaat, slash, of je indexgewijs beter Long of Short kunt gaan. Wel twee opmerkelijke zaken afgelopen week. Vanaf donderdag ging ineens de rente stijgen, en tevens verruilden de Dow en de S&P vrijdag technisch gesproken (Ichimoku) de Lange Termijn Uptrend in voor een Downtrend. Er zit dus mogelijk op korte termijn wel verandering aan te komen in het beeld van de indexen. Een en ander hangt ook af hoe komende week de uitkomst van de Olievergadering dit weekend (productiebeperking ja/nee) door de markten zal worden ontvangen c.q. uitgelegd. Komende week woensdag nog een FED Meeting en dinsdag de week erna Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Uiterlijk dan zou je toch kunnen verwachten dat de markten weer richting gaan kiezen.

Trade Scenario’s komende week

Komende dagen kan evenwel gelet worden we op enkele niveaus in de EUR/USD en Goud. Deze laten beide een mooie (potentiële) Pullback zien in hun Downtrend. Komt een van hen in de aangegeven Instapzone, dan levert dat mogelijk een mooie Short TA-Signaal op. Zie de Grafieken:

Bijzondere Beursweek Ahead – LONG Kansen
Bijzondere Beursweek Ahead – LONG Kansen
Mooie Kansen voor Olie en Goud
Mooie Kansen voor Olie en Goud

Gerelateerde nieuwsberichten


'ECB maakt systeem kapot'

door Redactie geplaatst op 14 maart 2016
De ECB wil de inflatie kost wat kost dicht tegen de 2 procent brengen en wordt zo als het ware een kamikazepiloot. Dat zegt Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank.